La diagnosi de la cadena de valor de l'oli permet identificar i concretar fins a 43 oportunitats de negoci a les Garrigues i el Segrià Sec
Recentment s’han presentat els resultats de la “Diagnosi de la cadena de valor de l’oli i les seves potencialitats econòmiques de les Garrigues i el Segrià Sec”, gràcies a la qual s’han identificat i concretat fins a 43 oportunitats de negoci entorn de la cadena de valor de l’oli en un sentit ampli, introduint-hi diferents binomis de l’oli com ara oli-turisme, oli-gastronomia, oli-patrimoni, oli-sostenibilitat, oli-paisatge o oli-art, entre d’altres.
Es tracta d’un estudi impulsat pel Consell Comarcal de les Garrigues, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Segrià, i redactat per Raiels, iniciatives que arrelen, en el marc del projecte innovador i experimental “Potenciació de la cadena de valor de l’oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec”, que s’està implementant al territori durant aquest 2018. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.
Aquesta diagnosi permet tenir una visió transversal de tot el sector de l’oli d’oliva a les Garrigues i al Segrià Sec, ja que se centra en una anàlisi qualitativa entorn de tota la seva cadena de valor, abraçant els 4 nivells clau: la producció, la transformació, la distribució i comercialització, i el consum de l’oli.
L’estudi ha estat possible gràcies a la participació de més de 100 agents tant de l’àmbit tècnic, com del sector de l’oli, del turisme i d’altres. S’han dut a terme fins a 86 entrevistes a agents clau del sector (en persona i telefòniques), s’ha realitzat la consulta de dades i estadístiques de referència, s’han cercat experiències i referents, i s’ha completat amb un detallat treball tècnic que ha permès identificar i concretar fins a 43 oportunitats de negoci entorn de la cadena de valor de l’oli.
A les presentacions dels resultats dutes a terme a Juncosa (les Garrigues) i a Llardecans (Segrià Sec) el passat 5 de juny, van assistir una seixantena de persones de perfils diversos: alcaldes/es, pagesos/es i productors/es d’oli, responsables d’allotjaments i establiments de restauració, tècnics, entre d’altres.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.