Iniciem la campanya per embellir els pobles de les Garrigues.

Surt el nou calendari de Festes i Fires de primavera estiu de les Garrigues 2017
19 març, 2017
Jornada d’intercanvi d’experiències sobre models d’iniciatives locals de prestació de serveis a la gent gran
5 abril, 2017

Iniciem la campanya per embellir els pobles de les Garrigues.

Concurs Comarcal per embellir els pobles

 

El Consell Comarcal de les Garrigues impulsa la campanya per embellir els pobles, englobada dins de la línia Estratègica 3 que es centra en l’àmbit del territori, la cultura i el patrimoni.

És una línia enfocada a la valorització del que representa les Garrigues com a territori, allò que la fa especial i única, que la singularitza de les altres comarques veïnes i que fa que la seva gent se l’estimi, senzillament, perquè és la seva terra. És una línia que dirigeix els seus esforços a aconseguir que els propis garriguencs i garriguenques siguin conscients del territori que tenen, se n’enamorin i se’n sentin orgullosos.
L’estima cap a la pròpia terra és la clau per creure en les seves possibilitats, en què els seus joves hi tenen futur, en què els seus fruits són els més preuats i en què el seu patrimoni i la seva cultura són dignes de ser coneguts.

Aquesta campanya està prevista dins del projecte núm. 13 del Pla Estratègic Comarcal (PROJECTE VALORITZACIÓ DEL PATRIMONI I LA CULTURA DE LES GARRIGUES)

La comarca té un patrimoni ric i divers: jaciments arqueològics, castells, arquitectura en pedra seca, esglésies i ermites, cases senyorials, patrimoni natural; on hi destaquen actius de gran rellevància com són la Fortalesa ibèrica dels Vilars o les Pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul, reconeguda com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

En aquests moments s’ha començat amb unes reunions amb els Ajuntaments que han mostrat interès, i la primera acció que sortirà en breu serà un concurs comarcal per embellir els pobles i el paisatge de les Garrigues. Els pobles i espais engalanats es podran visitar durant els caps de setmana que van del 20 al 28 de maig de 2017

En els propers dies sortiran les bases del concurs i els pobles que han manifestat interès en participar del projecte

Un poble cuidat és un lloc més agradable per viure-hi i transmet una millor imatge envers als turistes.

Seguim fent camí! 

 

1 Comment

  1. montse Rubió ha dit:

    Seria bo que primer s’arreglessin les carreteres per tal de gaudir d’un poble net i engalanat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *