CLOENDA DEL PROGRAMA PER CREAR I REORIENTAR NEGOCIS DE LES GARRIGUES VINCULATS AMB LA PEDRA

Les Garrigues
Reunió de la Comissió de Seguiment del Pla Estratègic de les Garrigues. Dimarts 23 de juliol 2019
25 juliol, 2019
Productors de les Garrigues mostren els seus productes a compradors potencials de Lleida
28 novembre, 2019
Les Garrigues
Reunió de la Comissió de Seguiment del Pla Estratègic de les Garrigues. Dimarts 23 de juliol 2019
25 juliol, 2019
Productors de les Garrigues mostren els seus productes a compradors potencials de Lleida
28 novembre, 2019

CLOENDA DEL PROGRAMA PER CREAR I REORIENTAR NEGOCIS DE LES GARRIGUES VINCULATS AMB LA PEDRA

ACTE DE CLOENDA DEL PROGRAMA PER CREAR I REORIENTAR NEGOCIS DELS SECTORS ECONÒMICS VINCULATS AMB LA PEDRA

SEMINARIS D’INNOVACIÓ I CREATIVITAT

Els consells comarcals de les Garrigues, Urgell, Pla d’Urgell i Segrià impulsen el projecte del SOC “La pedra com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació”, i en el marc d’aquest projecte el passat dimecres dia 20 de novembre es va celebrar al municipi de Vinaixa l’acte de cloenda del Programa de formació i tutories realitzades a les persones emprenedores i empresàries que volen posar en marxa o reorientar negocis dels sectors econòmics vinculats amb la pedra.

El mes de juliol passat, es van realitzar els seminaris d’innovació i creativitat per a nous models de negoci relacionats amb el món de la pedra. Dels participants als seminaris en sorgiren propostes de noves activitats econòmiques o reorientacions de negocis ja existents que han estat assessorades individualment.

L’acte de Vinaixa també ens va permetre visitar una de les empreses assessorades, un allotjament turístic, el “Chalet La Cantera” i les persones empresàries o emprenedores van explicar els seus projectes amb el recolzament de la Sra. Teia Guix de l’empresa Co-emprèn, que n’ha realitzat els assessoraments.

Les iniciatives són les següents:

CAL FUSTER

Iniciativa localitzada al municipi de Butsènit d’Urgell (la Noguera), impulsada pel Sr. Jordi Martí, mestre artesà picapedrer que vol impulsar una casa d’oficis per aprendre l’ofici de picapedrer i oferir també allotjament.

A CAU DE BOSC

Iniciativa localitzada al municipi de Tarrés (Les Garrigues), impulsada per la Sra. Eva Orteu, mestra, que ha impulsat un projecte educatiu d’aprenentatge al bosc, seguint el model de les “escoles Bosc”. El projecte té la seu o “refugi” en un magnífic edifici de pedra, l’antiga cooperativa del vi.

HORITZONS NATURA

Agència de viatges localitzada al municipi de Bovera (les Garrigues), impulsada per la Sra. Florinda Vidal, vol impulsar experiències turístiques vinculades a l’aprofitament dels recursos patrimonials de pedra seca i la natura.

A3AS PONENT

Associació Localitzada  a Bovera impulsada peL Sr. Steve West i la Sra. Florinda Vidal l’objectiu de la qual és promoure la protecció de la biodiversitat, creació de nous espais verds i de turisme sostenible, generant consciència pública i impulsant iniciatives de promoció i recuperació del patrimoni local i territorial.

MAGAMI

Pedrera localitzada al municipi de Vinaixa (les Garrigues), liderada per en Josep i Gerard Gavarra dedicada a l’extracció i elaboració de pedra natural.

UNIVERS MARTA PRUNA

Iniciativa localitzada al municipi de Cervià (les Garrigues), impulsada per la Sra. Marta Pruna, escultora. Projecte per impulsar una experiència turística sostenible i rendible al voltant de la ruta dels Set Sentits, la seva ampliació i de la creació d’escultures en pedra i fusta per retornar-nos als nostres orígens més primigenis.

LITHOS CONSTRUCCIÓ

Empresa localitzada al municipi de Juneda (les Garrigues), dirigida pel Sr. Toni Pont, es dedica a la restauració i a la formació de patrimoni en pedra.

TRENCA

Iniciativa localitzada a Bovera (Les Garrigues), impulsada per l’associació Trenca, es dedica a la custodia del territori i la producció d’oli. Volen impulsar un projecte per ser un espai i centre d’aprenentatge per fomentar el medi ambient i el turisme sostenible mantenint el patrimoni de pedra rehabilitat a les seves finques com cabanes, marges, aljubs…

CHALET LA CANTERA

Allotjament localitzat a Vinaixa (Les Garrigues), dirigida pel Sr. Eduard Moragues, és un  “Chalet” de luxe de lloguer íntegre amb el marbre com a element diferenciador en la seva construcció, que el converteix en un museu particular dels diferents tipus de marbres. Vol redefinir i millorar la seva oferta i consolidar-se com un referent d’allotjament d’alt standing, excel·lència i comoditat en un entorn rural.

LA TORRE DEL CODINA

Allotjament localitzat a El Talladell -Tàrrega (Urgell), dirigida pel Sr. Jaume Ramon Solé, és un allotjament rural de lloguer íntegre, ubicat en un antic hostal de pedra completament reformat que potencien la natura, la història i la sostenibilitat. Vol redefinir i millorar la seva oferta i millorar l’estacionalitat de la demanda.

CAMINS DE PEDRA

Iniciativa localitzada a les Garrigues, impulsada pel Sr. Pau Urgell, és una empresa que organitza rutes en BTT per les Garrigues per camins i corriols per gaudir de la pedra seca, els paisatges de l’oli, oliveres i ametllers florits, així com altres activitats per conèixer el territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *